Kaffesockor

I början av hösten upptäckte jag till min fasa att jag knappt hade några sockor som passade någon annanstans än i gummistövlarna och de är ju lite ironiskt med tanke på att jag stickar dagligen. Räddningen fanns givetvis i garngömmorna, den här gången i form av ett Regia-garn designat av självaste Kaffe Fassett. Vanligtvis tycker jag hans verk är lite för mycket av allt men det här sockgarnet var ju riktigt sympatiskt. Det vill säga, efter att jag tagit bort det elektriskt blåa som kom två gånger per rapport.

Mönstret är från vermland.nu och jag var nyfiken på den ”vanliga” hälen trots att sockan är stickad från tårna. Jag kommer nog att följa beskrivningen fler gånger, sockan sitter riktigt bra på foten och nästa gång kanske jag fattar vad jag gör istället för att bara räkna maskor och hoppas mönstret stämmer.

Sämst är att avmaskningen blev lite tight, men med sockorna nedhasade märks det inte. Bäst är att min syster gav mig garnet, tack för det!

Annons

1 tanke på “Kaffesockor

  1. Snygga! Jag kollade också in mönstret som verkar vara riktigt bra. Ska provas nästa gång det blir dags för sock-stickning.

    Snygg blogg, förresten! Är visst samma design som jag har i min egen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s