Två rosa vänner

För några veckor sedan drabbades jag av kramdjursinspiration och de här två rosa vännerna är de första som blivit klara. Dottern adopterade båda direkt, även om elefanten aldrig var avsedd för henne. Hon tog i alla fall väl hand om den tills elefanten fick flytta hem till den lilla baby den var avsedd för. Grisen, med nosen i vädret, stannade däremot hos dottern och sover numera troget med henne varje natt.

Elefanten är ur en härlig 70-talsbok, Kalle K och andra varelser du kan sy (Cederholm, Laster & Zapel) från Kalikå. Det finns många fina, välarbetade modeller i boken, i motsats till boken grisen härstammar från, Tee omat lemmikkisi (Kamijo & Short). Som sömmerskans dotter sitter det i ryggmärgen att handarbetet ska göras ordentligt, därför var modellerna i den andra boken för simpla för att jag skulle tilltalas av dem. Men barnen hann få syn på boken innan den kom sig tillbaka till bibban och därför har jag ännu beställningar på en varg, en kanin och en krokodil. Säkert flera, om de får välja, men jag tycker det räcker så.

Annons

5 tankar på “Två rosa vänner

  1. Oj, den boken minns jag att jag hade lånat från biblioteket när jag var yngre och ännu bodde hos mamma och pappa. Den var UNDERBAR! Har du den själv eller har du lånat den? Den skulle jag gärna bläddra i igen och sy ur.

  2. Pingback: En liten lila vän « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s