Pimp my kylskåp

Att tejpa har ju blivit så mycket roligare med washitejp* och lusten att papperspyssla höll i sig efter de små handduksskyltarna. Samtidigt var kylskåpsdörren verkligen ingen prydnad i köket. I somras rensade jag bort allt som samlats och lade istället upp foton från makens liv lagom till hans 30-årskalas men tre månader senare var det en total röra av meddelanden från förskolan, kvitton, inköpslistor och foton. Fula magneter hade vi dessutom. Tillsammans med dottern valde jag fina mönstrade papper (Tack syster yster för de flesta!) och med decoupagelim trollade jag bort det fula plastiga metallfärgade från reklammagneterna. Jag limmade först upp magneterna på papper och skar ut efter att limmet torkat, sedan strök jag decoupagelim på en gång till. Obs-bokstäverna är skurna i svart papper och prickig tejp får rama in det viktigaste. Efter att bilderna togs hittade jag oblekta post-it lappar på Tiger, butiken som konkurrerat ut Tiimari i toppen på kategorin Butiker-med-mycket-onödigt-krafs-och-pappersvaror-som-ändå-är-svåra-att-motstå. Tiger har jag hittills bara stött på i Helsingfors, men jag tror ursprunget är danskt. Rätta mig gärna om jag har fel.

 

*Jag tvivlar på att min billiga variant från Tiimari är washi på riktigt, det är nog bara mönstrad papperstejp. Wikipedia lärde mig att washi är ett traditionellt japanskt papper (föga överraskande betyder wa japanskt och shi papper) som kan göras av flera olika material. Ordet används för att beskriva papper gjort för hand med traditionella metoder och används mycket inom origami, men också till tejp.

Annons

1 tanke på “Pimp my kylskåp

  1. Nu har du hittat ett intressant inredningsområde! Hur få till snygga kylskåpsdörrar MED alla lappar? Det är som inredningsreportagen från hallar-det är väl ingen konst att få till en snygg hall med 2 par skor, en jacka och ett tjusigt paraply. Men när det är 57 par skor(räknade en gång i vår hall…), 15 jackor,6 regnbyxor, 3 overaller, 25 par vantar….Då är det en utmaning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s