Sex härvor och sju frågor

6härvorEn förkylning och den bortslarvad kabel har fördröjt det här inlägget, som utlovades redan på onsdag, men nu är det i alla fall här. Clara hedrade Stick with us podcast med att svara på de sju snabba frågorna från deras sista sändning, och jag tyckte det var en bra idé.

Metall- eller trästickor?
Trä.

Svenska eller engelska mönster?
Både och, eller oftast utan på grund av min ändlösa tro på att jag kan minska på min stash. Men man kommer ju inte ifrån att utbudet är oändligt mycket större på engelska, så jag är glad att jag inte tycker språket gör nån skillnad.

Räta eller aviga maskor?
Räta, men inte rätstickat.

Spets eller flätor?
Stickar hellre spets, men flätor är mera min stil på kläder.

Strumpstickor eller magic loop?
Oftast blir det sockor och vantar på strumpstickor, ärmar och ben med magic loop.

Enfärgat eller melerat garn?
Enfärgat.

Tjockt eller tunt garn?
Tunt.

De sju frågorna får sällskap av sex härvor jag inte kunde motstå på Röda Korsets loppis. De blå är en blandning av 60 % bomull och 40 % viskos, ett Finlaysongarn som heter Safari och jag visste inte ens att Finlayson gjort garn. Men försäljningsrätten hade Lassila & Tikanoja enligt banderollen, lite förvirrande eftersom jag tänkter på sopbilar när jag hör det företagsnamet. Den gråa Novitahärvan är 70 % bomull med 30 % ull. Victoria är namnet, ”Puuvillalanka + pehmeä villasydän” (Bomullsgarn + mjuk ullkärna). De ska få bli en tröja, jag vet bara inte hurudan än. Men det grubblar jag gärna på.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s