Äntligen i rymden

RymdtröjaLiandlos rymdtyg har väntat länge i lådan, men nu kom det äntligen till användning. Tanken på en tröja till sonen fanns med från första början, men jag fick inte det gjort före nu. Skolfotograferingen blev den förlösande faktorn, men riktigt nöjd är jag ändå inte. Sonens min får illustrera den saken, den här gången tror jag ändå det är jag som är mest kritisk.

Mönstret är Mickey långärmad tshirt från Ottobre 6/2010. Sprundet skulle göras på ett annat sätt än jag prövat tidigare, och tidningens beskrivning förstod jag mig inte riktigt på. Tack vare Kokalals omfattande länksamling till olika beskrivningar hittade jag ett bra blogginlägg hos Hello syr och pysslar och lyckades göra sprundet utan större problem. Men den här typen av sprund, där både listen med knappar och knapphål läggs till, är klumpigare än den jag gjort förr och dessutom blev listen både onödigt bred (antagligen mitt fel) och lång (mönstrets fel). Muddarna är i ärmsluten och i halshålet ger mig lite pyjamasvibbar, men det kan jag leva med, lite svårare har jag med den gula färgen som inte riktigt passar någon av nyanserna i tyget.

Huvudsaken är ändå att sonen fått sin rymdtröja, gillar den och att jag blev biten av sprundsyflugan och nog måste försöka mig på några sprund till snart. Det måste ju gå att få snyggare… Tror ett turkosrandigt tyg som väntar på mig minnsann ska få ett sprund småningom.

Annons

1 tanke på “Äntligen i rymden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s