Screentryckramen i badkaret

Jag har tre beställda tröjtryck som väntar på att jag ska ta itu med dem, men för att kunna göra det måste jag först göra nåt som väntat lääänge. Nämligen att tvätta min screentryckram.

Det är ett bra tag sedan jag blev tipsad om hur man ska bli av med färg som fastnat i det finmaskinga nätet i ramen, nämligen genom att blötlägga ramen i varmvatten med Tolu (typ tallsåpa) och sedan duscha med så hårt tryck man får i badrummet. (Ika, kommer jag ihåg rätt?) Det här rekommenderas av tillverkaren, fastän de har specialtvättmedel för ändamålet också.

För att få hela ramen i blöt tog jag barnens badkar och fyllde det till hälften med vatten. Sonen tyckte det var lite konstigt och ville bada själv istället, men det får vänta till en annan dag. Ramen låg i blöt ett bra tag  och sen duschade jag noga med handduschen (hårdare tryck än med vanliga duschen). Trots det finns färg kvar i maskorna. Nu undrar jag om nån har tips, erfarenhet och synpunkter? Går det att få bort den torkade färgen med någon mirakelkur, ska jag upprepa min procedur med mera Tolu och längre tid (även om jag tyckte jag hade i en hel del såpa) eller ska jag inse att min ram tackar för lång och trogen tjänst och bör ersättas av en ny och fräsch ram? Aningens bättre är ramen kanske efter dagens behandling, så de beställda tröjorna ska jag nog göra, men förr eller senare måste problemet åtgärdas på allvar…

Annons

2 tankar på “Screentryckramen i badkaret

  1. Jo, du minns nog rätt. Synd att ramen ändå inte blev ren… Fast vänta nu – nu minns jag faktiskt inte om man skulle blötlägga ramen i Tolu en längre stund först? Månne man kan kontakta EMO och fråga?

  2. Pingback: Screentryckramens öden och äventyr, del 2 « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s