Barnrumpa i bild

barnrumpa

I början på november blev två par stickade blöjbyxor klara, men först nu kommer de första ut i bloggen. De är stickade till lillasyster, enligt mönstret i storlek 4-6 månader. Gjorde dem medvetet höga i midjan, men inte mycket högre än enligt beskrivningen. I vilket fall som helst såg de stora ut när de var klara, vilket bevisades av att de passade på storebror, 2 år och 4 månader. Och nya blöjbyxor till storebror skulle nog inte skada, men tyvärr ville han ha sitt vanliga PUL-skal istället. Yllebyxorna skulle av när fotot var taget.

Byxorna är stickade i förgarn (lokalt, från Replot) enligt Ruskovillas beskrivning. Efter en månads användning har jag blivit ganska förtjust i modellen, så det blir nog flera par. De fungerar bra åt lillasyster trots att de även passade på storebror, så hon lär väl använda dem i ett par år nu…  Lite tunnare är de än blöjbyxor som är stickade i rätstickning (de här är stickade i resår, 2 räta och 2 aviga), men jag tycker inte rätstickning är snyggt. Jaja, utseendet är inte det avgörande för blöjor, funktionen är det viktiga och rätstickning blir tätare och tjockare. Hur som helst håller dessa hela natten för lillasyster, då med två vikblöjor (spytrasor, harson…) som innerblöja. Sist och slutligen skulle de kanske inte ha behövt vara fullt så här höga i midjan, dryga 20 cm från midja till övre kanten på benhålen fram, men å andra sidan är det ingen tvekan om att ”nattfyllningen” ryms. Just det var problem tidigare, när det glipade upptill på ryggen blev pyjamas och lakan våta mot morgonen. På dessa blev det gummiband (framilon) istället för knytband upptill, mer praktiskt så tycker jag. För första gången chansade jag på att inte tova för hand och ullkura dem före första användning, beskrivningen säger man ska göra så men bekanta säger att det inte behövs, och numera håller jag med mina bekanta.

Det blir mer stickat i förgarn här på bloggen så småningom. Det finns som sagt ett till par blöjbyxor som väntar på att presenteras, därtill ett projekt som nästan blev färdigt idag men som jag inte kan blogga om än av förekommen anledning… Roligt är det i alla fall att sticka av förgarn, jag älskar ylle, det är ett fantastiskt material!

6 tankar på “Barnrumpa i bild

    • Tackar för kommentarerna! Det gör faktiskt inget att de blev så stora, de funkar hur bra som helst på lillasyster. Vem vet, kanske de skulle släppa igenom på storebror i och med att de är så uttöjda på honom?

  1. Pingback: Hejdå 4 nystan! « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s