6. Ny klänning

På självaste självständighetsdagen ska det väl presenteras en klänning, visst? Och det här är något så ovanligt hos mig som en rykande färsk klänning till mig själv, inte ens någon långkörare i halvfärdighetshögen som jag fixat till. Nej, från klippning till bloggen på ynka fem dagar. Hurra!

På fredag var jag ju på jobbets julfest, mycket trevligt och jag fick till och med dansa schottis med en stilig ung man. Det lever jag länge på. Denna nya klänning hade jag alltså festen till ära. Några dagar tidigare ritade jag av mönstret ur Moda 1/09 och två dagar före julfesten fick jag för mig att jag skulle sy klänningen. Maken såg lite skeptisk ut, men jag blev klar i tid och är nöjd med klänningen. Visst finns det detaljer att ändra på, som att flytta inprovningarna vid bysten några cm högre upp, ta in lite i sidorna och inte klippa den så lång som mönstret anger, men jag tycker om modellen med fickor och ett motveck frampå.

Tyget är ett loppisfyndat Finlaysonpåslakan som ursprungligen var begie men som jag färgade rött i tvättmaskinen. Tyget var noppigt på rätsidan och det syntes ännu bättre efter färgningen, så jag vände avigsidan utåt. När allt är samma väg ser man inte att det är ”fel” sida. Och eftersom den sidan är snyggare är det väl nu rätt sida.

9 tankar på “6. Ny klänning

  1. vad fin den är och tyget ser läckert ut. Jag trodde först att det var ett gammlat marimekkotyg. Det måste väl vara ett bra betyg för ett gammalt och färgat lakan 🙂

  2. Du måste skoja, idag har jag tänkt att jag skulle vilja sy en tunika i nästan precis den där modellen! och så bloggar du om den:) det betyder att du har ett mönster 😉
    Jättefin ser den ut att vara, jag säger som Ika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s