Förra omgången Give and Get

ggkrokodil

Passar som sagt på att blogga nu när sonen sover och hittade detta bland allt det obloggade. Bäst att ta det nu innan det blir aktuellt med nya Give&Get-bilder.

Temat för förra omgången var ”Djur” vilket fick mig att ta fram min första sybok, Bean Bag Buddies av Nicki Wheeler. Valet föll på denna krokodil eller dinosaurie, artbestämningen är inte riktigt enkel. Loppisfleece på magen, lurvigt tyg ur gömmorna på ryggen, tyg ur gömmorna. För några år sedan sydde jag en hel del kramdjur och hade lyckan att fynda ögon på en sytillbehörsaffär som skulle stängas för gott. Jag har ännu kvar av det lagret och det lurviga tyget kommer också från den tiden, jag har sytt en likadan till min systerson när han var liten. Ben, svans och huvud är fyllda med vadd och i magen finns en påse med styroxkulor (frigolit i Sverige?).

Det var roligt att sy ett djur igen, det var länge sedan. De tycks alltid få en egen personlighet, ett eget ansiktsuttryck. Nu som då tänker jag att jag ska sy djur av mina fleecerester och ge dem till bättre behövande, men lika ofta tycks det komma mer brådskande projekt i vägen.

ggklannfram

Mitt paket skickde jag till Jenny i Åre och med i paketet fanns denna klänning till hennes dotter. En livebild kan ses här. Tyget är loppisfyndad gardin (Me&I har nästan samma mönster i sin kollektion i höst) och mönstret är Pippiklänningen ur Sy sejt börnetöj av Grue och Strand. Tyckte dock att klänningen var för kort när jag prövade på min tvååring, så jag förlängde den. På ryggen går bakstyckena i kors, jag gillar den här typen av känning men är inte helt nöjd med mönstret. Det ska nog utvecklas, och knapparna på axlarna skulle jag vilja ha bort.

ggklannbak

Annons

3 tankar på “Förra omgången Give and Get

  1. åh! jag är också förtjust i ”pippi klänningar”… har du lagt märke till att Pippi har exakt samma modell på sin klänning som Ida (i Emil i Lönneberga) har på sitt förkläde. (märks det vad dottern tittar på nuförtiden 😉 Tror faktiskt inte att varken Pippi eller Ida har knappar på axlarna? Säg till om du får modifierat mönstret så ska jag genast sätta in en beställning av dig (om du nu tar emot beställningar…?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s