Fryser du?

Finns det någon där ute i storlek xs som skulle ha glädje av en ylletröja?

Den är tröjan hör till en av de många halvfärdigheter jag stickade klart i våras. När den är påbörjad minns jag inte men det är nog många många år sedan. Knappast skulle den ha passat då, och nu passar den definitivt inte. Därför skänker jag bort den, mot porto och frivillig summa till välgörande ändamål.

Garnet är tunt, lokalproducerat ullgarn, Markby i Nykarleby om jag inte minns fel. Ofärgat, eller fårfärgat med andra ord. Slätstickad med ribbad mudd nertill och i ärmsluten, v-ringad. Relativt långa ärmar, men kortare i ‘”kroppen”.

Säg till om det intresserar, för jag ids inte riva upp den och sticka något nytt även om garnet är bra.

Annons

9 tankar på “Fryser du?

 1. Oj oj oj vilken snygg tröja! Jag som inte kan virka en grytlapp ens är helt imponerad!

  När du skriver XS, menar du då XS som i väldigt väldigt liten? Jag skulle ev kunna ha en S om den är lite rymlig, men om det är en väldigt tight modell så kanske den sitter lite väl tajt.. Blev väldigt sugen på den annars!

  • Kul att du gillar den! Utan att stretcha mätte jag 53 cm på längden, 43 cm p bredden och 55 cm ärmlängd. Uppsakttningsvis 10% kan man väl töja den om man fuktar och spänner ut och så är det ju stretchigt..

  • Tyvärr, de behåller jag själv. Och just nu har jag ingen halvfärdig tröja överhuvudtaget, det var liksom hela poängen med mitt projekt. Halvfärdigt nu är ett par sockor och en tunika till dottern. Men det kliar i fingrarna att börja med en spetsmönstrad sjal till mig.

 2. Å vad synd – hur gärna jag än vill så tror jag inte att den passar.. Om jag lyckas krympa mig själv på något vis så hör jag av mig igen =).

 3. Superfin! Men stora jag får inte heller plats i den. Du får
  spara den till sonen eller dottern.

  Har föresten inte hört av din svägerska mer än i ett mail precis när jag sytt tröjan.

 4. Ojojoj! En viss gammal kämppis skulle kanske kunna klämma sig in i den (läs: vill). Tror du att någon som flyttar till ett land med udda husuppvärmningspolitik och regn halva året skulle kunna behöva en sån? 😉

  Donerar till välgörande ändamål gör hon gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s