Kofta till dottern

Nu har det tyvärr hänt igen, jag bloggar om något så länge efter att det blivit klart att jag inte vet vad jag ska skriva. Men dottern och koftan är lika fina för det, kanske finare nu när jag förträngt besväret jag hade med att få till det. (Få till koftan, alltså..) Efter att ha stickat Great Weekend Mitts och Socks förra hösten ville jag sticka en kofta i samma fina färgkombination och Fabelgarnen fick ljusgrå Sandnes Lanett som sällskap. Sen krävdes det många försök för att få till rätt storlek på oket (tröjan är stickad uppifrån och ner) och sist och slutligen fick jag klippa bort en del, men nu sitter tröjan som den ska. Varför ska det vara så svårt att räkna ut hur man ska göra ökningarna i ett runt ok? Jag hittade inget bra mönster att utgå från, vet ni om nåt så tipsa mig!

Pricken över i:et är de handgjorda knapparna av en, köpta på Gammaldags torg i somras. Koftan är inte bara snygg, knapparna luktar alltså gott också.

Annons

5 tankar på “Kofta till dottern

  1. ”Jess, jess, nytt inlägg!” tänkte jag när jag såg en ny rubrik på rss:en! Vet du, fastän du själv tyckte att koftan är ”old news”, så är det lika nytt och inspirerande för oss läsare som om du skulle ha fått den färdig igår 😉 Gillar färgerna. Kämpar själv ännu med samma jobbiga tröja som förra vårvintern, och det börjar nog ta sig… 🙂

  2. Superfin!!
    Här hittar du en mojäng där du lätt kan räkna ut ökningarna för ett varv, både ojämnt och jämnt fördelat! Lycka till med nästa ok-kofta. =)

  3. Pingback: Liten mössa och stor mössa « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s