Titta, det blev något!

Fortsättningsvis är det bara stickning som gäller här. Mitt sockprojekt följer med i väskan vart jag än far och är det vackert väder stjäl jag en halvtimme i solen vid lunchtid eller på vägen till eller från jobbet. Jag är inte riktigt på topp nu och inser att det här är en sorts terapi. Igår väckte jag ändå symaskinen ur sin dvala för att äntligen sy klart en beställd ringsjal. Alternativet var att fylla i papper till FPA, så valet var ganska enkelt. Avslutade sedan kvällen med stickningen och en ljudbok.

Stickning är för min del betydligt långsammare än att sy så något nytt att visa upp på bloggen har jag inte. Däremot har jag ju mycket gammalt som jag inte bloggat om. Som dessa två lapptäcken.

lapp1

Förra hösten fick jag ett infall och började klippa lappar till ett lapptäcke. Klippte och klippte en kväll och tyckte till min förvåning att det var riktigt meditativt. På våren sydde jag ihop lapptäcket och först nu har jag fotat det. Alla lappar är av mina resttyger, baksidan är en fleecefilt. Och av den filten lämnade det kantbitar, som i sin tur tillsammans med andra fleecerester, blev ett till lapptäcke. Det i sin tur fick baksida av ett gammalt lakan. Nu, när jag flera månader efter att de blev klara har fotat dem, ska jag se till att de lämnar lite ledigt utrymme efter sig i vår skrubb. Jag får bättre ordning och någon som annars inte har något täcke får värma sig.

lapp2

Annons

3 tankar på “Titta, det blev något!

  1. Nytt utseende på bloggen, kul! Min blogg får nog känna sig lite halvt försummad nuförtiden… men det går ju i vågor, kanske jag får ett ryck småningom igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s